mandag den 21. januar 2013

Snedronningen

I dag har vi hørt snedronningen. Et eventyr af H.C. Andersen om den stakkels Kay, som får først en glasstump i hjertet sidenhen i øjet gjort af djævelen. Derpå forsvinder han på sin lille kælk hægtet efter en kæmpe kane; det er Snedronningen, som tager ham med sig. Hans kære veninde, lille Gerda, tager ud for at lede efter ham og kommer til forunderlige, grusomme og kolde steder. Tilsidst finder hun den lille Kay, men herom må du selv læse, thi det er ret en fornøjelse, at læse H.C. Andersen.

Vi har parvis i 3 grupper visualiseret nogle af de steder lille Gerda kommer til gennem de 7 historier.


2. historie En lille Dreng og en lille Pige.
I byen hvor Kay og lille Gerda bor. Her er den store byport med pladsen til venstre og helt op for oven ved Pias hånd bor Kay og Gerda med hver deres altan kasse med roser. På vej ud af byporten kan vi se snedronningen, som kører afsted med Kay forbi bymuren og over floden, som afgrænser byen








Lavet af Lone og Pia

3. historie Blomster-Haven ved Konen, som kunde Trolddom.
På lille Gerdas rejse for at finde Kay kommer hus langs floden til en have, hvor solen skinder hele året. 
Her er den vidunderlige have visualiseret med vinterens visne grene og afblomstrede blomster, som illustrerer havens vidunderlige blomster, som hvert har et lille eventyr at fortælle.
Øverst ligger den gamle kones hus omkranset af haven, som munder ud nede ved den grønne rhododendron - bladet flot. Her er lille Gerdas båd, som den gamle kone har trukket i land.


Lavet af Helle og Ida


5. historie. Den lille Røverdatter.
Lille Gerda kommer til en uforskammelig røverkælling med et hel slæng røvere, som vil slagte hende. Men heldigvis har kælling en værre møgunge, røverdatteren, som er mere interesseret i at lege med Gerda end at spise hende i første omgang. Røverpigen bider moren, thi hun, at den lille pige skal sove ved hende og så vil hun eje hendes flotte muffedisse og kjole.
Her er det røverkællingen og de skrækkelige røvers hule, som er illustreret. Lige indenfor kan man ane røverdatteren soveplads, hvor alle hendes dyr er bundet.

Lavet af Marie og Signe

En meget kort 20 mins øvelse, som var en kold fornøjelse, men også en god måde at visualisere historiens miljø og karakterer.
Indlæg af Ida


Ingen kommentarer:

Send en kommentar